2012. november 18., vasárnap

Virág (Prézli)

Gyógyulgatunk :-) Lassan varratszedés. A kezdeti "szenvedés" után úgy nyargal a varrott hasával árkon-bokron át, hogy rossz nézni :-) De remélem, a cérna erős, és jól összeforr a poci :-)

Mesélek kicsit róla, aztán néhány fotót is mutatok. Áron szerint ő a legkommunikatívabb vizsla, aki nálunk volt eddig. Mindent elér, amit akar :-) Kisírja....Egész konkrétan sír....amíg meg nem kapja, amit szeretne. Egyszerűen csak azt szoktam rá mondani : hisztis picsa :-) Jajjjj, ezer-ezer bocsánat ezért a csúnya kifejezésért, szégyenlem is magam, de muszáj emlékeznem rá évek múlva is :-))

Nem tudom, Németországban mit fog enni. Mondta is neki a férjem, a németek nem adnak majd neked csirkepaprikást, legfeljebb egy kis wurst-ot :-)) Ugyanis továbbra is a magyaros ízeket részesíti előnyben :-) Pörkölt, gulyás, lecsó.....az jöhet :-) És továbbra sem szereti az édességet. Ma pl. a tiramisu-tól fordította el a fejét :-)

Őrülten féltékeny.....Ha szegény félszeg Zeusz odamerészkedik hozzám egy kis simiért, majd leharapja a fejét :-) És ezt most értsd szó szerint! Pedig Zeuszt nagyon szereti, és hatalmasakat tudnak játszani. Ma vettem észre, hogy nagy munkában vannak a kertben. Készül az alagút a szomszédba Bodza kutyához :-( Te jó ég! Amikor megláttam, hogy Zeusz a kerítés mellett milyen bőszen ássa a gödröt.....nem tudtam, sírjak vagy nevessek. Végülis büszke lehetek, hogy ilyen okos kutyám van! Tudja, hol kell ásni!! Nem ám 2 méterrel odébb.

Imád sétálni, rohangálni a mezőn, játszani más kutyákkal is. Szörnyű, amit rendeznek a férjemmel, különösen hétvégén. Tudják, hogy ő viszi sétálni őket, és szó szerint rátapadnak, követik mint az árnyék, nem tágítanak mellőle egészen addig, amíg meg nem unja. Így naponta akár 3-szor is kizsarolják a csavargást, annak ellenére, hogy itt a nagy kert. Igazuk van. Ha hagyja magát....

Azt még nem írtam, hogy nemigen autózott életének korábbi szakaszában. Nem képes lefeküdni  a hátsó ülésen. Áll...vagy jobb esetben leül. Rosszabb esetben megpróbál előre mászni az ölembe :-) Igaz, hogy nem megyünk messzire, csak a pár km-re lévő orvosi rendelőbe, de azt végig ordítom :-)

A szobatisztaság az nagyon rendben van. Ha pisilnie kell, akár az éjszaka közepén is kikéreckedik. Sír...:-) De azért nagyon megdícsérem.

Nagyon jól alszik . Ágyban :-)

Nagyszerű házőrző. Még mindig megmorogja a hajnalban hazaérkező fiaimat :-)

A postás viszont lassan elkerüli a házunkat, és tisztes távolságból fogja megcélozni a postaládát....hátha beletalál. Virág is olyan harcias amazon, mint Zeusz férfi léttére :-) Komolyan mondom, amit rendeznek a kapunál ilyenkor, szegény postás......Kérdezem a múltkor, kimenjek.e a kapun kívülre aláírni az átvételi papírt ....? Isten ments! Ki ne nyissam a kaput :-)

Amúgy egy tünemény, még mindig :-) Ez alatt a néhány hét alatt tökéletesen beilleszkedett a családba. Ismeri a szokásainkat, kialakult a napirendje, tudja, hol a helye...:-) Ezen most jót nevetnének a családtagjaim, ha olvasnák.
Próbálok távolságot tartani, de nem megy.. Sujkolom magamba az első naptól kezdve, hogy ő nem az én kutyám. Ő csak ideiglenes.Tovább megy majd, lesz végleges családja. Nekem meg jön egy újabb ideiglenes. De már most látom, mekkora dráma lesz, amikor elutazik. Egy hét előtte, egy hét utána....:-( Megint belehalok egy kicsit....Evelin megint szóváteszi, hogy engem mindig csak sírva lát....( ami nem is igaz, csak akkor lát sírva, amikor elviszik a kutyámat :-() A Németek már készítik a papírzsepit, amint meglátnak....aztán könnyes szemmel megölelgetnek, hogy minden rendben lesz..Én pedig tudom, hogy minden rendben lesz, amint megkapom az első fotókat, hogy jól van...
Igen. Ez a forgatókönyv. Már ismerem. Ő a 6. ideiglenesem, és ő lesz a 4., akit be kell tennem a ketrecbe :-(
De most még nem is akarok erre gondolni, mert itt szuszog mellettem, és már az igazak álmát alussza. Jó éjt kicsi Virág, álmodj szépeket egy boldog, szerető családról és szép jövőről!

Nos, akkor néhány fotó :

Van, aki soha nem adja fel!!  ( mennyire irigylem érte )


Nálunk ugyanis a bőr kanapé kutyáknak tabu :-)


Vasalunk :-)


Csendes pihenő - ritka pillanat :-))


Tölcsérben :-(  Ezt nagyon úúúúúúútálja.


Ágyőrzőm :-))


Zene rajongó :-) Leginkább azt szereti, amikor a négykezes rumbát játsszák a fiúk.  De most Tomi meglépett :-)


Cukorfalat :-)))








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése