2013. augusztus 15., csütörtök

Szaladnak a hetek....

Nagyon elmaradtam, pedig sok minden történt. Az egyik legjobb hír, hogy Bambusz gazdis!!
Kedden este új családjához költözött.



Otthon várta egy pici lány, a nagymama és Glami, a golden retriver, akivel osztozni fog a gazdik szeretetén :-)

Légy nagyon boldog, Bambi!!  Nagyon szeretlek :-)

Na de, ne szaladjunk ennyire előre!  Volt izgalom az elmúlt hetekben.

Legutoljára azt írtam róla, hogy túlesett az ivartalanításon. Nagyon jól működött nála a pólós megoldás, így gondoltam, megússza a tölcsért.
2. napon már olyannyira jól volt, hogy Zeusszal fogócskáztak a kertben. Mit fogócskáztak? Rohangáltak körbe-körbe, mint őrült....  Alig tudtam "leordítani" őket, hogy abbahagyják. Azért történtek balesetek :-) Bambi 3 pólót fogyasztott el első nekifutásban :-)  Többnyire beakadt a bozótokba, és úgy jött elő, mint egy rongyos koldus :-) Vagy éppen sikerült lepisilnie..:-) Egy alkalommal nyakörv nélkül jött be a kertből.....valahol felakadt, még szerencse, hogy kicsit bő volt rá, és ki tudta húzni a fejét.
Egyébként éppen ma Tomi megtalálta a kert végében :-)
6 napos műtött volt, amikor visszamentünk a Balatonhoz. Én hülye, megbíztam benne, és pólóban hagytam az udvaron, amíg elmentünk fürödni. Nem kellett volna :-( Cirka másfél óra után, amikor hazaértünk, döbbenten láttuk, hogy póló sehol....Ajjaj.....sok rémtörténetet hallottam már ebben a témában....Bizony, megpiszkálta a sebét. Konkrétan kiszedett egy varratot, ahol lett egy lyukacska :-(  A szerencsénk az volt, hogy már 6 napos volt a seb, szóval jócskán elkezdett összeforrni. Azért sikerült rám hoznia a frászt. Fotóztam és gyorsan küldtem a lányoknak, mi legyen. Megnézte egy állatorvos is a képet, azt mondta, semmi gáz, betadinozzam, nem kell mást tenni. Nos, ettől a naptól kezdve szigorúan tölcsért viselt. Nem volt feldobva tőle. Viszont a tölcsér kedd estére igen viseltes állapotba került :-) Remélem, nem kell újat venniük Mónikáéknak, kihúzza vele a teljes gyógyulásig :-)
Bambusz nem rossz kutyus, csak eleven és játékos. De ezen nem is csodálkozunk, hisz másfél év körüli lehet, és ugye láncon tartották....Végre élvezheti a szabadságot.

Egyébként a nálunk töltött 5 hét alatt jól összeszoktunk :-) Már nem kelt fel hajnalban, 8-ig is elaludt reggel. Megszerette a házi kosztot, és igen jó étvágya lett, aminek nagyon örültem a kezdeti nehézségek után.
Remekül hallgatott a nevére, és pl. a helyedre parancsszót kifejezetten jól értette.....szépen lefeküdt.
Bambusz nem akart soha ágyban aludni vagy kanapéra mászni. Gyanítom, nem lakott házban korábban, hiszen hozzánk is alig mert bejönni megérkezésekor.
Szeretem őt is, és hiányzik. Mégis......sokkal könnyebb elengedni, elválni úgy, hogy megismerem a gazdikat, és érzem, tudom, hogy nagyon fogják őt szeretni és nagyon jó helye lesz. És nem utolsó sorban, napi kapcsolatban vagyunk :-)

Mónika, köszönöm Nektek, hogy Bambit választottátok! Sok-sok szép, közös évet kívánok!

És akkor az elmaradt fotók :

Szép, új pólóban :-)



A szilva is érdekli :-) Szereti a gyümölcsöket



Ennyit a szép, új pólóról :-(  Toprongyos....:-(





6 nap alatt 4 pólót fogyasztott el :-(

És íme a tölcsér. Nincs feldobva :-(



 Varratszedésre várunk.....és közben becserkészünk ......egy nyuszit :-)   Izgi :-)




Haverkodik a szomszéd Bodzával :-)


Nos, ennyi. Bambusz története nálunk ezzel végetért.

Kedden megkezdődött új élete. Kicsit megszeppent a változástól. Az első órákban nem találta a helyét, és ahogyan nálunk annak idején, itt sem mert bemenni a házba. De aztán sikerült rávenni :-)
Hamar megbarátkozott kis gazdijával, Annával és a nagymamával is, akit különösen akkor szeret, amikor főz a konyhában :-)
Glami eleinte nagyon féltékeny volt rá. Érthető. Hála égnek, ma már hatalmasat hancúroznak, játszanak...Illetve ez azért nem nagy öröm, mert az a kis lyukacska a hasán még nem gyógyult be teljesen, és Mónikáék nagyon aggódnak, nehogy kárt tegyenek benne a nagy játék közepette.
Éjszaka nyugodtan alszik. Jövő héten pedig ismét utazik a Balatonhoz.....de már nem velünk.
Hjajjj, kutya sors......:-))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése