2013. október 13., vasárnap

Fanni, a 17.

Arra sem volt időm, hogy a kutya párnákat kimossam Ebi költözése után, máris megérkezett Fanni, aki sorrendben a 17. :-)
Ami tudni lehet róla. Makóról érkezett, 3 hete már ideiglenes családban él, előtte az utcán fogták be, miközben egy döglött macskát majszolt :-( A látvány lehangoló....Csont és bőr a kiskutya.....:-(
Pedig már hízott :-( Szóhoz sem tudtam jutni, amikor megérkezett, mert én ilyen kutyusokat eddig csak fényképen láttam :-(
Nos, a tegnapi napunk elég izgalmas volt. A kicsi Fanni nagyon kedves és barátságos, és soványsága ellenére eleven és virgonc.....talán túlságosan is :-)  Zeusz legalábbis így gondolja :-)
Ilyen nem fordult elő még egyetlen vizslácska esetében sem, de bizony Zeuszt idegesíti a túláradó szeretete:-)   Fanni állandóan mellette sündörög, nyalogatja a fülét, harapdálja az orrát, rámászik, játékra hívja.....
Zeusz viszont menekül előle....és nem is titkolja. Időnként csúnyán odamorog, kicsit odakap neki...érzékelteti, hogy hagyja békén. De Fanni nem veszi a lapot, amit egyáltalán nem értek, hiszen kutya nyelven mondja neki, hogy "kopj le" :-)
Ki érti a kutyákat, ki érti a nőket ? :-)  Azért tegnap este már Zeusz is hajlandó volt egy kis játékra, ma délelőtt pedig több alkalommal is....Bízom benne, hogy rendeződik a viszonyuk mielőbb, mert bevallom, most ezt a kis csontkollekciót féltem, nehogy Zeusznál elszakadjon a cérna.
Egyébként meg nem áll egész nap :-) Jön-megy, mindenkivel kedveskedik, imád sétálni....a nevére még nem igazán hallgat, és alapvetően semmire. Nem ismer alap vezényszavakat sem, még a "NEM"-et sem.
Az éjszaka is elég zűrös volt, jött-ment, minden zajra, mozgásra felkelt :-(  Pedig estére nagyon elfáradt, azt gondoltam, alszik majd, mint bunda. Remélem, ez csak az új helyzet miatt van, és hamar megtanulja, hogy itt éjszaka alszik a ház népe.....kétlábúak is és négy lábúak egyaránt :-)
Rettentő éhes mindig, pedig többször kap enni, kisebb adagokat, de összességében elég sokat.
Próbálkozik a kaja lopkodással is, de eddig még sikerült lebeszélni róla :-)
Szóval, van mit tanulnia, van mit bepótolnia, de szerintem fog ez menni :-) Bízom benne...
Fannika még nagyon fiatal, szinte gyerek, és megérdemel egy boldog vizsla életet, szerető családot.
És ennek érdekében meg is teszünk mindent .









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése