2014. április 29., kedd

Hétköznapok

Liza 10 napja szabadult a ketrecből és él velünk , azt hiszem, boldogan :-)

Lassan már el is felejtjük , hogy milyen félénk és depis volt. Néha-néha fordul elő még, hogy hason kúszva közlekedik. Sok idő kell ahhoz, hogy elhiggye, nem fogjuk őt bántani.

Voltunk kontrollon doki bácsinál, néhány nap után már érzékelhető volt, hogy mennyivel jobb állapotban van. A bőr problémáira vitamint kap és immun erősítőt, és persze tápláló ételt és sok finomságot :-)

Nyugodt kutyus. Nem rongál, nem tesz kárt semmiben. Ha nincs semmi érdekes esemény, alszik. Kitúrta Zeuszt az ágyából.....a legjobban ott szeret pihenni. Amikor jó idő van, szívesen napozik. Nagyon erős a vadász ösztöne, állandóan vadászik a kertben, hogy őszinte legyek, fogalmam sincs, hogy mire.... Mert én nem látok semmilyen állatot.
Nagyon szeret sétálni, hangosan röfögve szimatol. Olyan, mint egy kismalac :-) Komolyan!
Sajnos, talán pont emiatt nem lehet póráz nélkül sétáltatni, mert annyira elragadja a hév, hogy se lát se hall.....Azt kell mondjam, egyelőre nem behívható, ezt majd a leendő gazdival tanulnia kell.

A házon belül viszont teljesen szót fogad. Amikor a család eszik, és ő eltanulva a rosszaságot a többiektől, odakuncsorog az asztalhoz.....a helyedre utasításra szépen visszaballag a helyére :-) Soha nem lopott le ételt az asztalról, sőt, nem eszik bele a Zeusz ételébe sem. Sőőőőt, megvárja, amíg kiszedem az ő adagját a tálba, és csak azután eszik, ha engedem neki. Nem válogat, a zöldségeket is nagyon szereti.

Néha ugat :-)  Na persze, kutya....Csak ugye sokan válnak meg azért a kutyájuktól, mert sokat ugat. Ő nem ugat sokat, és csak akkor, ha oka van rá. Pl. valaki megközelíti a kaput. És ha ez történetesen az éjszaka közepén történik, hát akkor éjjel ugat :-) Az igazság az, egyszer fordult ez elő. Fiatal, hangoskodó társaság ment el a házunk előtt, és ez bizony Lizának nem tetszett . Így inkább felverte az egész házat, egészen addig, míg ki nem engedtem őket. Mert ugye azt nem kell mondanom, hogy a többiek is csatlakoztak hozzá...

Liza annyira feloldódott, hogy most már molesztálja Zeuszt :-)  Harapdálja a fülét, rágcsálja a nyakát, üldözi a szeretetével....Zeusz meg menekül előle.....néha :-(
Liza nem erőszakos. Ha Zeusz a gyorsabb, és elfoglalja a saját ágyát, Liza beletörődik és lefekszik egy másik helyre, nem próbálja meg Zeuszt kizavarni ( volt már olyan vizslám, aki igen)

Gyerekeket, embereket nagyon szereti. Szeret bújni, szereti a simogatást, a hasvakarást.

Nos, ezek az elmúlt 10 nap fontosabb fejleményei. Most mutatok fotókat :-)



Ma délután kertészkedtünk :-)



Így alszunk mi.....:-)  Soha nem fogom megérteni, mi a jó ebben...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése